Blog

Forside > Artikler  > Bedste plæneklipper 2018 – Vælg den rigtige plæneklipper!

Vælg den rigtige plæneklipper - HusqvarnaDet kan være svært at finde den rigtige plæneklipper – mulighederne er mange, og hvad skal man lige kigge efter. Og hvor skal man så købe plæneklipperen i supermarkedet, varehuset, byggemarkedet eller hos den lokale maskinforretning? Derudover skal man finde ud af om man skal have med eller uden opsamler, om der skal være selvtræk og hvor stor motoren skal være mv.

Vi har derfor udarbejdet denne lille guide, så du kan finde den bedste plæneklipper til netop dine behov.

Hos din lokale maskinforretning får du fagligt kvalificeret rådgivning og vejledning – og så er det jo nemmere at kunne smutte forbi med plæneklipperen, hvis der er noget galt. Det er vigtigt at du kender dine behov, inden du vælger plæneklipper. Dette kan både være i forhold til havens areal, terræn, om man ønsker med eller uden opsamler osv. Hos Hvalsø Maskinforretning giver vi gerne gode råd og vejledning, så du bliver glad for din nye plæneklipper mange år frem.

Plæneklipper med eller uden opsamler

Skal man vælge en plæneklipper med eller uden opsamler – afhænger tildels af ens ønsker og behov. Ofte vælger man en plæneklipper med opsamler, hvis man ikke slår græsset så ofte og ikke ønsker små bunker af græs rundt omkring på græsplænen.

Har du hørt om bioklip?

Bioklip er en særlig klippemetode til græsslåmaskinen, hvor græsset bliver klippet meget fint og fordeler sig rundt på græsplænen. På den måde opnår man en pænere græsplæne, da græsset bliver mere modstandsdygtigt overfor bl.a. tørke samtidig med at det afskårne græs bliver omdannet til gødning for græsplænen.

Er det ikke smart ? – Vi sælger en del plæneklippere med bioklip.

De fleste plæneklippere med bioklip har også sideudkast.

Størrelsen på græsplænen har betydning for valg af plæneklipper

Det er vigtigt at man vælger en plæneklipper, som passer til græsplænens areal. Selv en lille ændring i plæneklipperens klippebredde, kan spare dig for mange skridt når du slår græs. Herudover vil størrelsen på plæneklipperens motor også have betydning.

Ny plæneklipper? - HusqvarnaSelvkørende vs. sved på panden?

Ønsker du at undgå sved på panden kan det anbefales at købe en plæneklipper med selvtræk. Man kan dog stadigvæk også få plæneklippere, som man skal skubbe rundt på græsplænen – men de fleste vælger en plæneklipper med selvtræk.

Har du et meget bakket terræn anbefaler vi altid en plæneklipper med selvtræk.

Vælg en plæneklipper med god ergonomi

Får du ondt i ryggen når du klipper græs, kan det være fordi at din plæneklippers ergonomi ikke er god. Hos Hvalsø Maskinforretning har vi mange plæneklippere på lager, så kan du nemt finde ud af hvilken plæneklipper der passer til dine behov.

Rengøring af plæneklipperen

Vi anbefaler at du rengøre din plæneklipper, hver gang efter endt brug. Den nemmeste måde er at spule klippeskjoldet med haveslangen. På de fleste plæneklippere i dag, er der mulighed for at tilslutte en vandslange direkte til klippeskjoldet og på den måde få klippeskjoldet rengjort nemt.

Få serviceret din plæneklipper samme sted som du køber den

Det kan næsten ikke undgås at din plæneklipper på et eller andet tidspunkt skal på værksted.

Ofte kan det være en fordel at få serviceret sin plæneklipper, det samme sted som du køber plæneklipperen. Hos Hvalsø Maskinforretning foretager vi autoriseret service og reparation af plæneklippere fra Husqvarna, Stiga, Klippo mv. Udover at det er en fordel af din lokale maskinforretning kender dig og din plæneklipper, er det også lettere lige at stikke forbi og få et godt råd, hvis du ikke synes plæneklipperen klipper som den skal.

Træt af at slå græs?

Er du træt af at slå græs, kan du enten overveje at købe en havetraktor, det gør arbejdet nemt og bekvemt. Inden for de senere år er det blevet populært med robotplæneklippere, du kan læse vores guide til valg af robotplæneklipper her.

Vi hjælper gerne med at finde den rigtige plæneklipper

Selvom man har denne lille guide ved hånden, kan det være svært at vælge den helt rigtige plæneklipper. Hos Hvalsø Maskinforretning er vi autoriseret forhandler af plæneklippere fra Husqvarna, Stiga, Klippo mv. Vi har mange års erfaring og giver altid den bedste service.

Du er derfor meget velkommen til at kontakte os på Vestergade 1 i Hvalsø eller ringe til os på 46408065.

No Comments

Post a Comment