Blog

Forside > Artikler  > Bedste sneslynge eller fejemaskine

Hvilken sneslynge eller fejemaskine bedst for dig? Og hvad skal man kigge efter når man er på udkig efter en ny sneslynge eller fejemaskine til alt sneen på fortovet eller i indkørslen. Det kan være svært at finde den sneslynge eller fejemaskine der er bedst til prisen, men hos Hvalsø Maskinforretning har vi mere end 30 års erfaring med vintermaskiner til både professionelle og private. Vi har i denne guide samlet et par gode råd samt eksempler på hvad vi anbefaler vores kunder.

Er du interesseret i snetilbehør til din havetraktor eller Rider er du meget velkommen til at kontakte os på 46408065.

Winter photos Åre February 2011

Oversigt

Gode råd til valg af den mest optimale sneslynge eller fejemaskine

Det kan være svært at danne sig et overblik over hvilken maskine man skal vælge og oftest vil det afhænge af ens behov. Overordnet set er der dog 3 ting du skal overveje, inden du køber en sneslynge eller fejemaskine.

De 3 punkter

  1. Skal sneen fejes væk eller slynges væk?
  2. Hvor mange kvadratmeter sne skal der ryddes og hvad er højden på sneen?
  3. Hvor ofte forventer du at du skal bruge maskinen?

Skal sneen fejes eller slynges væk?

Valget mellem en sneslynge og fejemaskine afhænger af, hvilken type sne som skal ryddes væk. Er sneen nyfaldet og har den ikke sat sig, er en sneslynge den mest optimale. Har sneen samlet sig evt. grundet let tøvejr, kan sneen klumpe i sneslyngen og gøre arbejdet vanskeligt, i disse tilfælde anbefaler vi en fejemaskine.

Underlaget har også betydning for valget af maskine. Skal maskinen kun køre på fast underlag kan begge maskine bruges. Er det derimod et løst underlag, i form af perlesten, grus mv. er sneslyngen med slæbesko er foretrække.

Kvadratmeter og snedybde

Antal kvadratmeter sne der skal ryddes og snedybden har betydning for, hvilken maskine du skal vælge.Til de lidt mindre arealer og mindre snedybder kan en sneslynge uden to trinssystem være tilstrækkeligt.

Er antallet af kvadratmeter større og kan sneen finde på at fyge sammen i større bunker, anbefaler vi at man vælger en snemaskine med et 2-trinssystem. Det sikre det mest optimale resultat i alle situationer.

Antal gange om året

Er du professionel har valget af maskine stor betydning, og der kræves en sneslynge eller fejemaskine (måske endda begge dele, afhængig af vejret mv.) som starter hver gang. I disse tilfælde anbefaler vi altid maskiner fra Husqvarna – bl.a. som følge af deres gode kvalitet, gode motorer samt deres mangeårige erfaring.

Er du privat kan du oftest gøre det bedste køb ved at vælge en snemaskine, som enkelt og nemt rydder sneen. Vi anbefaler altid vores kunder at vælge en maskine med el-start.

En fejemaskine kan desuden bruges til at fjerne blade og andet snavs hele året rundt. De små fejemaskiner kan tilkøbes med opsamler kasse.

Hvad skal du kigge efter?

Der er flere ting man kan overveje når man er på udkig efter en sneslynge eller fejemaskine.

Enkel og nem betjening

Vi anbefaler altid vores kunder, at vælge de sneslynger eller fejemaskiner med det mest enkelte håndtag til justering af udkastrøret eller kosten. Det gør snerydningsarbejdet enkelt og nemt.

Elektrisk start

En kold motor kan være svær at starte og vi kender alle til en maskine, der bare ikke vil starte. Kig derfor efter en maskine med el-start, så undgår du bøvlet med maskiner, der ikke vil starte på de kolde vintermorgener.

God ergonomi

Det er vigtigt at man vælger en sneslynge eller fejemaskine med en god ergonomi. Et højdejusterbart styr er både behageligt at arbejde med og sikre, at du undgår ømme arme mv. Hos Hvalsø Maskinforretning har vi et stort udvalg af sneslynger og fejemaskiner på lager, så kig forbi butikken i Hvalsø og prøv din sneslynge eller fejemaskine før du køber den.

Luksus er dejligt

På de fleste nyere modeller er det muligt at få opvarmede håndtag, så undgår du ekstra kolde fingre når sneen falder. Og så er det jo rart at kunne imponere naboen.

Gode dæk

Det er vigtigt at sneslyngen eller snemaskinen står godt fast under arbejdet samtidig med at det gør arbejdet nemmere for dig. Har du bakket terræn har betydning af dæk ekstra stor betydning.

Motorens størrelse

Motorens størrelse på sneslyngen eller fejemaskinen har betydning for størrelsen, af de opgaver som maskinen kan udføre.

Lys på vejen

Lys på sneslyngen eller fejemaskinen sikre, at folk kan se dig i vintermørket samtidig med at det gør arbejdet lettere. De fleste snemaskiner har i dag lys foran, enkelte endda med LED-lygter.

Undgå at blive skuffet

At købe en dyr maskine som ikke lever op til ens forventninger, kan være en slem skuffelse. Hos Hvalsø Maskinforretning er vi altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til valg af den bedste sneslynge eller fejemaskine for dig.

Vi har eget lager og du er velkommen til at kigge forbi butikken på Vestergade 1 i Hvalsø, vi står klar til at give gode råd.

Service af sneslynger og fejemaskiner

Sneslynger og fejemaskiner skal ligesom alle andre maskiner til reparation eller service en gang imellem. Hos Hvalsø Maskinforretning er vi autoriseret forhandler og servicepartner af maskiner fra Stiga, Husqvarna, Texas mv.

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte os på telefon 46408065.